Kempers & Koppenol Contactgegevens

Wonen in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een veelzijdige gemeente, direct aan het Haringvliet en omgeven door groen en duinen.

De gemeente telde op 1 januari 2006 40.028 inwoners, gehuisvest in ruim 16.000 woningen. Ruim 37% van deze woningvoorraad bestaat uit huurhuizen, de overige woningen zijn koopwoningen. Hoewel een sterk accent ligt op de eengezinswoning, zijn binnen de gemeente veel verschillende woningtypen aanwezig. Dit loopt uiteen van kleine appartementen op de begane grond tot luxe penthouses op de 15e verdieping en van tussenwoningen tot vrijstaande villa´s. Ook naar woninggrootte bestaat een ruime keuze, variërend van 1-kamer appartementen tot 7-kamer eengezinswoningen. Hellevoetsluis kent inmiddels ook ruim 3100 voor senioren geschikte woningen.

Omdat Hellevoetsluis in de periode 1976 - 1986 tot de zogenaamde groeikernen behoorde, is een groot deel van het aantal woningen in deze periode gebouwd en dus zeer jong. Meer dan de helft van de woningen is nog geen 25 jaar oud. De kwaliteit van de woningen is hiermee ook relatief hoog.
Veel inwoners hebben de afgelopen jaren dan ook te kennen gegeven hun huurwoning te willen kopen. Zowel pensioenfondsen als de woningbouwverenigingen hebben hiermee ingestemd en zo zijn inmiddels ruim 2300 voormalige huurwoningen verkocht. Het beleid is er op gericht om in de komende jaren nog eens bijna 900 woningen te verkopen.

Nieuwbouw
Om in de groeiende vraag naar woonruimte te kunnen blijven voorzien, bouwt Hellevoetsluis jaarlijks ruim 200 woningen. Een groot deel hiervan wordt momenteel nog gerealiseerd in de jongste wijk van Hellevoetsluis, de "Ravense Hoek". De overige nieuwbouw wordt gebouwd in reeds bestaande wijken als Vesting, Centrumgebied en Hellevoetsluis West.

Informatie over koopwoningen
Voor informatie over nieuwbouwplannen in Hellevoetsluis kunt u terecht bij ons kantoor, tel. 0181-312669. Binnen de gemeente wordt nadere informatie over de bouwplannen verstrekt door de afdeling Bouwen & Ruimte & Milieu, tel. 0181–330450.

Voor informatie over individuele bestaande woningen kunt u zich wenden tot ons kantoor. U kunt zich laten inschrijven, dan wel een aankoop-/taxatieopdracht bespreken.


Informatie over bouwkavels
Voor informatie over het inschrijven voor of het kopen van bouwkavels kunt u terecht bij de gemeente Hellevoetsluis afdeling Toerisme, Recreatie, Economie en Grondzaken, te bereiken op telefoon 0181-330403 / 330347.

Terug naar overzicht